Läti trahvis Swedbanki 1,4 miljoni euroga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häireid võib esineda ka sularahaautomaatide töös.
Häireid võib esineda ka sularahaautomaatide töös. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Läti finants- ja kapitalituru komisjon (FCMC) on kehtestanud Swedbankile 1,4 miljoni suuruse trahvi, kuna pank pole suutnud tagada täielikku kontrolli oma klientide tehingute üle, ütles komisjoni esindaja Laima Auza.

Komisjoni esindaja teatas, et komisjon ja pank on jõudnud ühisele arusaamale sellest, mis tuleb teha, et parandada pangasisest kontrollsüsteemi ning kuidas lahendada komisjoni poolt välja toodud probleeme.

Komisjon leidis inspektsiooni korras, et Swedbank ei järgi rahapesu ennetamise ja terrorismi finantseerimise vastaseid seadusi. Pank ei uurinud suuri põhjendamata tehinguid piisavalt ning ei nõudnud klientidelt dokumente kahtlustäratavate tehingute puhul.

Seaduse järgi võib komisjon teha pangale kuni 10 protsendi suuruse trahvi panga aastakäibest, kuid trahvi hulka vähendati, sest pank on juba hakanud kontrollmehhanisme parandama.

Swedbank on Läti suurim pank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles