Suur pühendumus tõi otepäälasele tunnustuse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puudega lapsed vajavad pidevat hoolt. Foto on illustratiivne.
Puudega lapsed vajavad pidevat hoolt. Foto on illustratiivne. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna, 24. novembril andis sotsiaalkindlustusameti peadirektor Egon Veermäe Sokos Hotell Viru konverentsikeskuses kümnele silmapaistvale raske või sügava puudega lapse tugiisikule ja lapsehoidjale üle tänukirja.

«Tugiisiku töö on vastutusrikas ja seisneb suuresti keeruliste olukordadega tegelemises. Tänu teie hoolivale ja vastutustundlikule suhtumisele on meil suur hulk peresid ja lapsi, kelle abikäeks te olete ja kes tulevad tänu teile oma igapäevaelus paremini toime,» lausus Veermäe tänukirju üle andes.

Tema sõnul on tugiisiku ja lapsehoidaja töö puudega laste lähedastele väga olulise tähendusega. «Aitäh, et teete seda pühendunult.»

Teiste seas pälvis tunnustuse Otepää rehabilitatsioonikeskuse tugiisik Ruth Kõivisto. Tema iseloomustuses on öeldud, et suudab pühendumisega aidata nii lapsi kui nende vanemaid. Ta on kohusetundlik ja abivalmis, vajadusel sekkub ning püüab leida lapse vajadustest lähtuvaid abistamisvõimalusi.

Tunnustatute seas olid veel Regina Laubert Pärnu lastekülast, Tatjana Hodanjonok Jõhvi puuetega laste tugikodust, Anne Helme Rapla lastehoiust Ridiradiralla, Riina Saaremets Viljandi perekodust, Liudmila Alekseeva, Tatjana Pavlenko ja Gerly Pärtel Tallinna perekeskusest, Leeni Tammeväli Eesti Agrenska Fondist ja Lia Safranova Sverresson OÜst.

Eelmise aasta novembrist on raske või sügava puudega kuni 17aastaste laste vanematel võimalus taotleda Euroopa Sotsiaalfondi projektist lisaraha tugiisiku ja lapsehoiu teenusele. Aastaga on teenuseid kasutanud üle tuhande lapsevanema ning teenuste kasutamine kasvab jõudsalt.

«Kui esimene väljamakse oli aasta tagasi veidi üle 14 000 euro, siis selle aasta oktoobris kulus teenustele juba üle 350 000,» rääkis sotsiaalkindlustusameti projektijuht Ebeli Berkman. Aastas saab ameti kaudu ühe lapse kohta teenuseid taotleda ligi 5000 euro eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles