Viie omavalitsuse ühinemisleping saab ilmselt homme kinnitatud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga gümnaasiumisse koguneb samaaegselt viis volikogu.
Valga gümnaasiumisse koguneb samaaegselt viis volikogu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Homme, 25. novembril toimub Karula vallavolikogu, Taheva vallavolikogu, Tõlliste vallavolikogu ja Õru vallavolikogu ning Valga linnavolikogu istung, kus otsustatakse ühinemislepingu üle.

Valga gümnaasiumisse koguneb istungile samaaegselt viis volikogu. Istungite päevakordades on vaid üks punkt: «Ühinemislepingu ja selle lisade kinnitamine ning taotlus haldusterritoriaalse korralduse muutmiseks».

Kuna tegemist on suure sammuga ühtsuse poole, otsustati viis istungit paralleelselt läbi viia. «Kehtiv õigusruum ei võimalda volikogude ühise istungi läbiviimist, kuid pole keeldu, miks volikogude istungid ei võiks toimuda ühel ajal ja ühes saalis,» sõnas Valga piirkonna ühinemise koordinaator Katre Kikkas.

«Oleme ühinemisläbirääkimisi pidanud pikalt ja põhjalikult ning nüüd on käes aeg, mil volikogud saavad teha otsuse tuleviku osas,» lausus Valga linnapea Kalev Härk. «Võime olla kindlad, et Valga piirkonnal on sellest protsessist ja haldusreformist ainult võita, kuna kõigi suurte õnnestumiste võti on just koostöö,» lisas ta.

Ühinemislepingu avalik väljapanek toimus perioodil 10.–30. oktoober. Lisaks lepingu veebiversioonile oli Valga linnas leping avalikustatud Valga linnavalitsuses ning Valga keskraamatukogus. Ettepanekute ja vastuväidete esitamise tähtaeg oli 31. oktoober. Tähtaegselt laekus läbirääkimiste piirkonnast kokku 40 ettepanekut ja vastuväidet.

Karula valla, Taheva valla, Tõlliste valla, Õru valla ja Valga linna volikogude istungid toimuvad 25. novembril Valga gümnaasiumi aulas ning istungid on avalikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles