Valgamaale lisandus uusi täisealisi Eesti kodanikke

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued Eesti Vabariigi kodanikud lähedaste ja politsei esindajatega Tartu raekojas.
Uued Eesti Vabariigi kodanikud lähedaste ja politsei esindajatega Tartu raekojas. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Eile, 24. novembril leidis Tartu raekojas aset pidulik kodakondsustunnisuste üleandmise tseremoonia, kus tervitati 20 uut Eesti kodanikku.

Tseremoonial andsid politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefekt Tarmo Kohv ja Eesti Politsei Spordiliidu president Allar Raja pidulikult üle kodakondsustunnistused uuetele Eesti kodanikele, kes elavad Tartu, Valga ja Jõgeva maakondades.

«Sel aastal sai Eesti kodanikuks seitse Valgamaa elanikku,» täpsustas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Viktoria Korpan.

«Kodanikuks saamine on oluline samm teie elus. Te olete selleks vaeva näinud, selleks on olnud suur soov ja te olete jõudnud selle tee eduka lõpuni. Kodanikuks olemine annab terve rea õigusi, aga tähendab ka kohustusi,» ütles oma tervituskõnes Tarmo Kohv. «Soovin teile ja teie peredele õnne ja rahu. Soovin, et te saaksite olla uhked selle riigi üle, kus elate ja teil oleks selle riigi kodanikuna hea ja turvaline elada.»

Uusi kodanikke tervitas ja tunnustas ka Allar Raja. «Mul on siiralt hea meel, et Eesti riigil on uued head ja tublid kodanikud, sest meil on teid vaja. Eriti tähtis on, et te ei võta ühe riigi kodakondsust iseenesest mõistetavana, vaid olete selle nimel pingutanud ja näinud vaeva.»

Raja meenutas, et on sini-must-valge lipu all võistelnud terves maailmas. «Meie meeskonnas on inimesed, kes kõnelevad emakeelena nii eesti kui ka vene keelt. Me võitleme ühe asja eest ja hetkedel, kui sinimustvalge lipp tõuseb kõige kõrgemale, tunneme uhkust ühtmoodi.»

Sel aastal sai Eesti kodakondsuse kokku 1704 inimest. Nende seas on 931 last ja 773 naturalisatsiooni korras kodakondsuse saanud täiskasvanut. Täisealistest uutest Eesti kodanikest elab Lõuna prefektuuri kuuluvates maakondades 61 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles