Politsei tabas mälestussamba sodijad

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paju lahingu monument. Vandaalid on mälestusmärki rüvetanud.
Samas on soditud ka parklas infotahvel ning katusealune.
Paju lahingu monument. Vandaalid on mälestusmärki rüvetanud. Samas on soditud ka parklas infotahvel ning katusealune. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Paju lahingu mälestussamba ning selle juures asuva katusealuse ja infotahvli sodisid politsei andmeil neli kohalikku alaealist noormeest.

Valga politseijaoskonna politseikapten Robert Kõvask ütles, et uurimistoimingud veel käivad, kuid praegu on politsei huviorbiidis neli Valgamaa noormeest. «Politsei on nendega vestelnud, selgitamaks juhtunu üksikasju, muu hulgas vandaalitsemise motiivi – ülekuulamised jätkuvad. Poisid oma tegu esiti selgitada ega mõtestada ei osanud.»

Kõvask ütles, et karistusseadustik näeb sellise varavastase süüteo eest ette rahalist karistust või aresti. Kui teo toimepanija on alla 14aastane, määratakse tema sõnul sobiv mõjutusvahend edaspidise seaduskuuleka käitumise saavutamiseks alaealiste komisjonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles