Talu kasvatab pikk-kõrvu ja lihaveiseid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Poderat on elupõline maamees, kes ei igatse linnaelu taga. Lisaks lihaveistele on peres kõigi silmarõõmuks endale elupaiga leidnud hulk kodujäneseid, kanu, part ja paar vuttigi.
Toomas Poderat on elupõline maamees, kes ei igatse linnaelu taga. Lisaks lihaveistele on peres kõigi silmarõõmuks endale elupaiga leidnud hulk kodujäneseid, kanu, part ja paar vuttigi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Koikkülas sündinud, varasemalt sovhoosis ekskavaatorijuhi ametit pidanud Toomas Poderat on oma esivanemate talu pidanud 25 aastat.

«Nagu majand laiali läks, hakkasime lüpsikarjaga pihta. Kõige rohkem oli meil üheksa lehma ja piima vedasime talvel kelguga kilomeetri kaugusele piimapukile – ikka 100 liitrit korraga. Kui piimaringid kaotati ja hind ka kukkuma hakkas, lõpetasime lüpsikarja pidamise,» rääkis peremees.

Nüüd tegeleb ta lihaveiste kasvatamisega. Neid on Piiri talul kokku 38. «Müüme loomi Valga lihakombinaati ning vasikaid suurtalunikele,» täiendas peremehe juttu perenaine Kaja, kes varasemalt töötanud Karula sovhoosi karjabrigadirina ning nüüd teenib lisaraha, töötades Valgas Kurepesa asenduskodus kasvatajana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles