Helve Muru on siinse elu ja rahvaga harjunud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
46. aastat Koikkülas elava Helve Muru sõnul ei kaalu linnamelu üles maaelu võlusid: ilusat loodust, rahu ega vaikust.
46. aastat Koikkülas elava Helve Muru sõnul ei kaalu linnamelu üles maaelu võlusid: ilusat loodust, rahu ega vaikust. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Taageperas sündinud ja kasvanud, Ala koolis õppinud ja Valgas keskkooli lõpetanud 66aastane Helve Muru sattus Koikkülla elama 1970. aastal, mil asus tööle Koikküla algkooli õpetajana. «Tahtsin edasi õppida saksa keelt, kuid ei saanud instituuti sisse. Esmalt töötasin Valga pioneeride majas ja kui otsiti õpetajat Koikküla algkooli, pakkusin ennast.»

«Koht hakkas väga meeldima ja siin ma olen,» sõnas Muru. 1987. aastal kolis ta lähedastega ühepereelamusse, kus nüüd üksinda elab. «Abikaasa suri neli aastat tagasi ning lapsed, keda on seitse, läinud oma elu peale.»

1975. aastal pakuti talle majandis zootehniku tööd. «Laste kõrvalt läksin Väimelasse ametit õppima. Teist korda alustasin uue ameti õppimist, kui sovhoos tegevuse lõpetas. Pakuti võimalust alustada tööd raamatupidajana vallamajas. Töötasin selles ametis 2014. aastani. Nüüd naudin pensionäri elu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles