Ministeerium soovitab välismaal ettevaatlikuks jääda

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turist
Turist Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Välisministeerium soovitab Eesti elanikel välismaal käies säilitada ettevaatlikkus. Samas ei ole ministeerium erinevalt USA Riigidepartemangust terrorihinnanguid Euroopale tõstnud.

«Terrorismioht püsib jätkuvalt, seega palub ka ministeerium Eesti kodanikel olla pühadega seotud pidustustel, üritustel ja vabaõhuturgudel ettevaatlikud,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Sandra Kamilova kolmapäeval.

Ühendriikide välisministeerium tegi teisipäeval hoiatuse, milles manitses ameeriklasi «kõrgenenud terrorirünnakute ohu eest kogu Euroopas».

«Hoiatus on üldine, sest puudutab kogu Euroopat, juhised on suunatud peamiselt USA kodanike tähelepanu juhtimiseks. Välisministeeriumi reisihoiatused on riikidepõhised ning vastavalt konkreetsetele sündmustele või teabele võib välisministeerium otsustada neid muuta,» ütles Kamilova.

USA välisministeeriumi hinnangul jätkvad äärmusrühmitused Euroopas terrorirünnakute kavandamist, pidades silmas eelseisvat pühadeaega ja sellega seotud üritusi. «USA kodanikud peaksid arvestama võimalusega, et äärmuslaste poolehoidjad ja radikaliseerunud isikud võivad korraldada sel perioodil ette hoiatamata rünnakuid,» märgib riigidepartemangu konsulaarbüroo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles