Puka volikogus hakatakse jälle umbusaldama

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto istungilt, kus Aleksander Sven Esse valiti kuue poolthäälega Puka volikogu esimeheks.
Foto istungilt, kus Aleksander Sven Esse valiti kuue poolthäälega Puka volikogu esimeheks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäevasel Puka vallavolikogu istungil kerkis taas päevakorda küsimus volikogu esimehe sobivusest oma ametikohale, kui neli volikogu liiget umbusaldusavalduse lauale pani.

Avaldusest võib lugeda, et soovi volikogu juhile ja haldusreformi komisjoni esimehele Aleksander Sven Essele umbusaldust avaldada on tinginud valla normaalseks arenguks vajaliku koostöötahte ja -võime puudumine. See puudutavat suhteid nii koalitsioonipartnerite, opositsiooni kui naaberomavalitsustega.

Peapõhjus on seotud siiski haldusreformiga. "Umbusaldamise algatamise ajendiks on mure tekkinud olukorra pärast, mis on seotud Puka vallavolikogu juhtimisega, Puka vallas haldusreformi läbiviimisega seotud tegevustes ning Puka valla volikogu haldusreformi komisjoni juhtimist silmas pidades," seisab dokumendis, millel all koalitsiooni kuuluvate Sirle Lüüsi, Irja Sõnumi, Arno Kangro ja Silver Laksi allkirjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles