Intervjuu: Veelinde toites teeme neile karuteene

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnuteadlane Jaak Tammekänd arvab, et kuigi see ei ole linnukestele eluliselt vajalik, on nende toitmine talvel igati õilis tegevus, mis annab ka positiivse emotsiooni.
Linnuteadlane Jaak Tammekänd arvab, et kuigi see ei ole linnukestele eluliselt vajalik, on nende toitmine talvel igati õilis tegevus, mis annab ka positiivse emotsiooni. Foto: Erakogu

Kui aialindude toitmist pooldavad ka linnuteadlased, siis veelindude talvine lisatoitmine pärsib nendele omast rändekihku ja võib kurvalt lõppeda, kinnitab ornitoloog Jaak Tammekänd.

Kas linde on üldse vaja toita?

«Räägime aialindudest? Kui võtta lindude seisukohast, siis nendel enamasti ei ole tarvis inimese pakutavat lisatoitu – nad leiaksid vajaliku loodusest. Kui lähtuda inimlikust aspektist, siis igal juhul soovitan seda teha. See annab kas või võimaluse linde paremini tundma õppida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles