Teistest rahvustest lapsed õpivad Valgas edukalt eesti keelt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Priimetsa kooli 9. klassi õpilased Kirill Lepman ja Arina Japrintseva on õppinud eesti keelt esimesest klassist ning räägivad seda hästi. Erinevate keelte oskamist peavad noored väga oluliseks.
Valga Priimetsa kooli 9. klassi õpilased Kirill Lepman ja Arina Japrintseva on õppinud eesti keelt esimesest klassist ning räägivad seda hästi. Erinevate keelte oskamist peavad noored väga oluliseks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Muukeelsed lapsed saavad Valgas eesti keelt õppida juba kolmandast eluaastast. Edukas keeleõpe tõi kahele linna hariduasutusele hiljuti ka tunnustuse.

«Kuna ema räägib eesti keelt, siis esimesse klassi tulles oskasin seda juba küll. Koolis olen juurde õppinud nii kõnekeelt kui grammatikat. Kõiki aineid, välja arvatud füüsika, omandame eesti keeles. Minule ei ole see valmistanud mingeid raskusi,» sõnas Priimetsa kooli 9. klassis õppiv Arina Japrintseva ilusas eesti keeles.

«Mina ei rääkinud kooli tulles eesti keelt ja seetõttu oli algus päris raske. Praegu räägime vahel ka kodus venna ja emaga seda. Eesti keele omandamine pole olnud kerge – alles tagantjärele tundub see lihtne. Inglise keele õppimine on minule isegi lihtsam olnud,» sõnas tema klassikaaslane Kirill Lepman. Mõlemal suheldakse kodus vene keeles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles