Advendituli jõudis Tsirguliina õhtuhämaras

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui laupäeval saabusid jõuluvanad Valka jõulvanade konverentsile juba ennelõunase rongiga, siis Tsirguliina rahvakunstipäevale õhtuhämaruse saabudes.

Trall Tsirguliina jõulukuuse ümber oligi plaanitud osana 16. Ülemaalisest Jõuluvanade konverentsist „Jõuluvalgus saabub Valga linna!” Sellele eelnes jõuluvanade nõupidamine vaksalihoones, jõuluvanade ja -memmede ning päkapikkude rongkäik linnas. Samuti viidi jõulutervitus lõunanaabritele.

Vaatamata viletsavõitu ilmale – tugev tuul ja vihmaiilid – oli Tsirguliina rahvas, eriti need väiksemad vapralt kohal. Seda, et korraga on võimalik näha nii palju jõuluvanasid, ei ole ju siinmail varem olnud. Loomulikult tervitas jõuluvanasid ja vallarahvast ka vallavanem ning temale andsid jõulumehed üle ka sümboolse advenditule, millest kogukondsed said omakorda tulukese kodudesse kaasa võtta. Kõige lõpuks süttisid tuled ka suurel Tsirguliina jõulupuul ja ilutulestiku raketid taeva all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles