Ilmateenistus andis tervele Eestile esimese taseme tormihoiatuse

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm on tugevam rannikul.
Torm on tugevam rannikul. Foto: Erik Prozes

Sisemaal kuni 15 meetrini sekundis ning saartel ja rannikul kuni 23 meetrini sekundis paisuv tuul tõi kaasa esimese taseme tormihoiatuse nii mandrile kui ka saartele.

BNS-i vahendatud Ilmateenistuse teatel pühapäeval ilm külmeneb. Lörtsi- ja lumehood levivad loodest kagusse ja kohati tuiskab. Samuti suureneb libeduseoht. Loode- ja põhjatuul tugevneb saartel ja rannikul 12-15, puhanguti 18-23 m/s. Õhtul on ka sisemaal oodata puhanguid kuni 15 m/s. Esmaspäeval tuul veel ei vaibu ning mitmel pool sajab lund ja tuiskab. Puhub põhjatuul 10-15, saartel ja rannikul puhanguti 20-25 m/s.

Saartel sajab pühapäeval lörtsi ja lund ning tuiskab. Harju-, Lääne-, Ida- ja Lääne-Virumaal on päeval oodata lumehooge ja tuisku. Ülejäänud Eestis esineb samuti lumehooge ja õhtul võib tuisata.

Esimese taseme hoiatus tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Arvestada tuleks sellega eriti neil, kelle tegevusi ja päevaplaane ilm mõjutab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles