Keskkonnateo konkursile saab projekte esitada veel loetud päevad

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Keskkonnaministeeriumi korraldatavale aasta keskkonnateo konkursile saab veel kuni 30. novembrini projekte esitada – pärast seda toimub aga rahvahääletus, kus on võimalik oma lemmik 10 parima hulka aidata.

"Aasta keskkonnategu  on konkurss, millega tahame tunnustada neid toredaid inimesi ja asutusi-ettevõtteid, kes hoolivad meie elukeskkonnast ja hoolitsevad selle eest, et ka teised seda teeksid," seisab konkurssi tutvustaval kodulehel. "Konkursi eesmärk on selgitada välja keskkonnateod, millel on positiivne mõju keskkonnale või mis on suurendanud inimeste keskkonnateadlikkust. Samuti soovime innustada konkursi võitjate kaudu ka teisi ettevõtteid, organisatsioone ja eraisikuid kasutama sarnaseid keskkonnasõbralikke lahendusi."

Keskkonnateo konkursil võivad osaleda kõik, kelle toredad teod on ellu viidud viimase 12 kuu jooksul. Lubatud on nii iseenda kandidatuuri ülesseadmine kui ka kellegi heast teost teada andmine. Konkursi võitjat ootab rahaline auhind ja keskkonnamärgise kasutusõigus. Konkursi võitjad kuulutatakse ametlikult välja jaanuaris toimuval auhindade üleandmise üritusel.

Aasta keskkonnateo konkursil selgitatakse välja üks üldvõitja. Konkursi üldvõitja saab 5000 euro suuruse auhinna. Üldvõitjale antakse välja ka keskkonnamärgi kasutusõigus. Vastavalt hindamiskomisjoni otsusele võidakse tunnustada tänukirjaga ka teisi kandidaate.

Konkursi võitjatel on õigus kasutada keskkonnaministeeriumi keskkonnamärki, millel on õunapuuõie stiliseeritud kujutis ning selle juurde kuuluv tekst "Aasta keskkonnateo auhind". Keskkonnamärk antakse välja eesmärgiga tunnustada silmapaistvaid keskkonnategusid ja algatusi, toetada organisatsioonide keskkonnaalaseid saavutusi, pakkuda konkurentsieeliseid või suurendada tarbijate usaldust kvaliteedi osas.

Konkursi võitjatel on õigus keskkonnamärki kasutada oma kirjaplangil ja trükistel ning toodete ja teenuste reklaamimisel. Märki võib kasutada ajaliste piiranguteta, kuid tingimusel, et märki kasutatakse märgi andmise aastanumbriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles