Puka keskkooli kutsel külastasid Valgamaad nelja riigi koolide esindajad

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külalised väliskoolidest külastasid ka ümbruskonna ettevõtteid,sealhulgas Otepää vineeritehast.
Külalised väliskoolidest külastasid ka ümbruskonna ettevõtteid,sealhulgas Otepää vineeritehast. Foto: Erakogu

Puka keskkooli kutsel olid sel nädalal Valgamaad külastamas koolide esindused neljast riigist. Tegemist on osalusega Erasmus + projektis „Ettevõtluse ja vabatahtliku töö mudelid“.

Osalevad viie riigi koolid, projekti koordinaator ja külalisi võõrustav Puka keskkool, lisaks esindajad koolidest: Solski Center Slovenj Gradec - Sloveenia, Istituto Comprensivo Don L. Milani - Itaalia, EK Kavals - Kreeka ja Eyup Imkb Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Türgi.

„Projekti kestuseks on kaks aastat ja oleme ettevalimistusi teinud ja teiste osalevate koolidega suhelnud juba alates esimesest septembrist. Esmaspäeval kohtusime Riias, kust tulime Valgamaale, külaliste ööbimiskohta Pühajärve Spa puhkekeskuses,“ kostis Puka keskkooli huvijuht ja asetäitja õppe- ja kasvatustöö alal Liidia Saarmann, lisades, et külalised jäävad Valgamaale nädala lõpuni.

Saarmann, kel külaliste tulekuga eriti kiired ajad algamas, tutvustas toimunut. Nimelt algas teisipäeva hommik Puka koolimajas, kus hommikuse aktuse ajal said külalised esmalt ennast tutvustada ning oli õpilastelt väike etteaste. Peale seda külastati plaanipäraselt ümbruskonna ettevõtteid ning tutvuti kohapealsete vabatahtliku tegevuse võimalustega.

„Jagasime ka vabatahtliku töö kogemusi, nii palju kui meil seda on. Kui mõtlema hakata, siis tegelikult on seda vabatahtlikuna erinevates kohtades kaasalöömist rohkem kui esmapilgul tundub – lihtsalt alati ei mõtle selle üle,“ tõdes Saarman. „Erinevad spordiüritused on muidugi peamine, näiteks maratonide teeninduspunktid, kus oleme õpilastega igal aastal ametis olnud ja on palju muudki.“

Kaheaaastase projekti, mille tegevus on seotud Euroopa Ettevõtluse Aastaga, eesmärgid õpilaste jaoks on: ettevõtlusalase teadlikkuse ja finantstoimetuleku aga ka suhtlemisoskuste ja meeskonnatöö parendamine. Ühe projekti väljundina annavad professionaalid e ettevõtjad oma hinnangu õpilaste esitatud ideedele. Projektis osalejad on õpilased, õpetajad, koordinaatorid, vanemad, aga ka piirkonna ettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles