Vabatahtlik töö noorte heaks ja raadios toob tunnustuse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Kirt
Karl Kirt Foto: Erakogu

Üleriigiliseks vabatahtlike tunnustamiseks laekus sel aastal 149 ettepanekut. Nende hulgast tegi oma valiku hindamiskomisjon.

Eesti Külaliikumine Kodukant tunnustab sel aastal ühendusi või inimesi, kes järjepidevalt teisi vabatahtlikke tegevustesse kaasanud, neid hoidnud ja innustanud. Nominente oli 35, tunnustuse saab viis kaasajat: Eesti Pagulasabi, Rainer Rahasepp politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuurist, Eesti väitlusselts, Siim Rohtla ühendusest ESTSAR ning Riina Solman Oleviste hoolekandest.

Kodukant tunnustab ka ettevõtteid, kes soodustavad oma töötajate vabatahtlikku tegevust vabaühendustes. Nominente oli selles kategoorias 13, tunnustuse saavad Stillabunt OÜ ja KPMG Baltics OÜ.

Tunnustuse osaliseks saavad veel vabatahtlikud, kes tegutsevad järjepidevalt vabatahtlikena Eesti ühiskonna heaks. Tunnustusele esitati 98 vabatahtlikku, aumärk antakse üle üheksale inimesele ja ühele ühendusele.

Üks tunnustatav on ka Valgamaalt. Tegevuste eest, mis seotud Tõrva noortevolikoguga, MTÜga Tõrva Noorte Liit ja Tõrva Raadio, saab tunnustuse Karl Kirt, kes igapäevaselt ametis Valga linnavalitsuse spordi ja noorsootöö vanemspetsialistina.

Lisaks saavad aumärgi:

Henno Sepp – Pärnu Filatelistide Selts, Pärnumaa Lõõtsahaigete Selts, Pärnu Pensionäride Liit, Pärnu Saarlaste Seltsing.

Helen Hiiemäe – Eestimaa Looduse Fond, «Teeme ära!» talgupäev, Eesti Külaliikumine Kodukant.

Anžella Kaljula – Viljandi Toidupank, MTÜ Viljandimaa Lasterikaste Perede Ühendus.

Rita Goruškna – Tallinna Invaspordiühing, Tallinna Puuetega Inimeste Koda.

Kalju Komissarov – Kuhjavere külateatrite festival.

Kersti Urbala – heategevusfond Minu Unistuste Päev.

Evar Ojasaar – Muraste külaselts, Tilgu hülged, Kaitseliit, abipolitsei.

Norman Aasma – Tallinna keskraamatukogu.

Misso Vabatahtlikud (vabatahtlike päästekomando)​.

Vabatahtlike tänuüritus saab teoks 4. detsembril Estonia teatri talveaias. Ürituse patroon on ja tunnustused annab üle president Kersti Kaljulaid. Vabatahtlikke aitab tunnustada Kodanikuühiskonna sihtkapital.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles