Iseseisvuspäeva üritused algavad juba täna

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp
Eesti lipp Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Juba täna algusega kell 15 toimub Otepää gümnaasiumi aulas pidulik kontsert-aktus, kus antakse üle ka valla kõrgeim autasu – Otepää Aukodaniku tiitel. Kontserdil esinevad Laura Danilas, Margit Tali, ansambel Relami, Otepää muusikalise eelkooli õpilased ja näitleja Liina Olmaru. Kontsertmeister on Katrin Nuume, dirigent Vilve Maide.


Homme tähistatakse Eesti Vabariigi 93. aastapäeva kõigis Valgamaa linnades.

Sihtasutus Valga Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsioon korraldab maakonna keskuses Valgas koostööpartneritega Eestist ning Lätist iseseisvuspäevale pühendatud tasuta perepäeva. Tutvustatakse Eesti Vabariigi ajalugu ja koostööpartnereid.

Näiteks saab tutvuda muuseumiga ning sõita hobusaaniga. Noored Kotkad ja kodutütred viivad läbi õhupüssist laskmise, esinevad päästeteenistus, MTÜ Valga Koerteklubi ja Eesti Punase Risti Valgamaa Selts. Naiskodukaitse pakub sõdurisuppi ja kuuma teed.

Üritus algab homme kell 12 Metsa tänava kalmistul ja jätkub kell 12.30 Valga Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsiooni muuseumis ja Pikk 16a territooriumil.

Tõrvas algavad iseseisvuspäevale pühendatud üritused kell 11 Tõrva gümnaasiumi juures. Sõna saab EELK Helme koguduse õpetaja Arvo Lasting ja teised. Esinevad neidudekoor ja kammernaiskoor Laula Elu Ilusaks, Tõrva Laulustuudio ja Põhjamaa koorid ja tantsijad.

Otepääl toimub homme algusega kell 10 Maarja talvekirikus vabariigi aastapäeva jumalateenistus, mille peab EELK Otepää Maarja koguduse vaimulik Marko Tiirmaa. Seejärel asetatakse Otepää Vabadussamba jalamile pärjad Vabadussõjas võidelnute mälestuseks. Kell 11 algab Neljakasemäel perepäev, kus tegevust peaks jätkuma kõigile.

Toimub päästeauto demonstratsioon, on võimalik voolikuid lahti rullida ja ühendada, samuti näitavad päästjad, mida on võimalik teha tõstepatjadega. Kohapeal saab tutvuda päästeautoga nii seest kui väljast.

Kaitseliidu Valgamaa malev ja Otepää politseijaoskond panevad välja relvastuse ja tehnikanäituse, samuti on võimalik Neljakasemäelt sõjaväekelkudega liugu lasta. Väljas on politsei ja keskkonnainspektsiooni mootorsaanid, millega huvilisi sõidutatakse.

Perepäeva tõmbenumber on tankitõrjekahjuri vedamise võistlus, kus võivad osa võtta kõik huvilised. Otepää Naiskodukaitse pakub kõigile osalejatele sõdurisuppi ja teed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles