Arvamus: Valga eduloo võti peitub toimivas raudtees

, Tallinna Kesklinna linnaosa vanem, Valga linnavolikogu liige (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Nääme
Alar Nääme Foto: Arvo Meeks

Ametist lahkunud valitsus pidas esmatähtsaks Rail Balticu projekti. Selle nimel ohverdati Eesti regionaalsed huvid ja püüti Brüsseli silmis Reformierakonna juhtpoliitikutele plusspunkte teenida.

Igaüks, kes julgenud Rail Balticu vajalikkuses kahelda ja viidanud projekti kulukusele või selles peituvatele ökoloogilistele ja sotsiaalsetele ohtudele, on saanud külge tagurlase templi. Teerulli edasiliikumist takistasid mõni aeg üksnes vältimatud partnerid Läti, Leedu ja Poola, kes pidasid olulisemaks oma riiklikke huve ega tõtanud neid ohverdama.

Valgale võib Rail Baltic tähendada tõsist probleemi. Pärnu kaudu Euroopasse suunduv eelisarendatav raudtee riisuks niigi kokkukuivanud transiidilt viimase koore ning viiks Valga linna ja kogu regiooni taandarengusse. Paraku on negatiivsest mõjust Valga ettevõtlusele seni vähe räägitud, sest kohalikel poliitikutel oli mugavam valitsuserakonnale mitte vastanduda, samuti peljati naeruvääristamist peavoolumeedias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles