Juhtkiri: Ärgem tehkem pätile teenet

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tihti kuuleme juhtumitest, kuidas keegi pimedal tänaval röövi ohvriks langeb. Valgamaalgi on viimastel aastatel taolisi kuritegusid ette tulnud ja paraku pole mitte alati kurjategijaid tabada õnnestunud. Mõistagi ei tule taoline teadmine turvatundele kasuks.

Äsja olid aga Tallinnas kohtu all neli noormeest, kellest vanim praeguseks 19aastane, teised mitu aastat nooremad. Poisid olid ülekuulamistel üpris jutukad – ilmselt olid nad jõhkrate peksmiste ja röövimiste üle omajagu uhkedki. Nagu tõdes Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse juht Rait Pikaro, ei mõistnud nad ilmselt tegude toimepanemise ajal ega järel ka ise oma tegude tõsidust.

Muu hulgas kirjeldasid poisid ülekuulamistel, kuidas nad Valgas kuritegusid toime panid. Samas pidi Põhja ringkonnaprokuratuuri nõunik Kaarel Kallas sel nädalal tõdema, et mis puudutab Valgas kuritegude toimepanemist, ei ole prokuratuuril seda võimalik kinnitada. Info kontrollimisel ei leitud ühtegi poiste kirjeldatule sarnanevat kuriteoteadet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles