Otepää kasvab Sangaste ja poole Palupera võrra

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Otepääl ja Sangastes osales ühinemise rahvaküsitlusel kokku vaid 2,66 protsenti hääleõiguslikest elanikest, olid kohale tulnud enamuses ühinemise poolt. Pildil rahvaküsitlus Otepääl.
Kuigi Otepääl ja Sangastes osales ühinemise rahvaküsitlusel kokku vaid 2,66 protsenti hääleõiguslikest elanikest, olid kohale tulnud enamuses ühinemise poolt. Pildil rahvaküsitlus Otepääl. Foto: Taavi Niittee

Kui veel suvel pidas Otepää läbirääkimisi nelja naabriga, on nüüdseks kindel, et liitutakse vaid Sangaste vallaga. Palupera vald annab aga ära poole oma küladest.

Suve lõpus ütles Otepää vallavolikogu esimees Siim Kalda, et terve suvi möödus peamiselt haldusreformiga tegeledes. «Nii kui uus võimuliit sündis suve alguses, käisime kohe kõik naaberomavalitsused läbi, et olukord kaardistada. Mis me teada saime, oli see, et Valgjärve ja Puka osas tuli aktiivsuse näitamine liiga hilja ja nendega ühinemise seisukohalt on rong läinud,» kirjeldas Kalda.

Veel septembrini oli ettevalmistamisel Otepää, Sangaste, Urvaste, Kanepi ja Palupera valla ühinemine. Septembri keskel näitas Palupera valla elanike hääletus, et pool valda soovib liituda Otepää ja pool Elva suunda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles