Valgamaal juhtus mõne tunni jooksul kolm õnnetust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libe tee viis kraavi. Foto on illustreeriv.
Libe tee viis kraavi. Foto on illustreeriv. Foto: Politsei

Möödunud ööpäeva jooksul juhtus Valgamaal kolm liiklusõnnetust, millest teavitati ka politseid. Neist ühes sai ka inimene kannatada.

Eile kella 11.33 ajal juhtus Valgas Võru tänaval liiklusõnnetus, kus sõiduauto BMW sõitis otsa sõiduautole Volkswagen Passat. «Inimesed viga ei saanud. Juhid said süü osas omavahel kokkuleppele ning pöörduvad edasi kindlustuse poole,» täpsustas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ragne Keisk.

Kella 13.22 ajal juhtus liiklusõnnetus Otepää vallas Tatra–Otepää–Sangaste maantee 37. kilomeetril, kus Sangaste suunas liikunud sõiduauto Ford, mida juhtis 85aastane mees, kaotas lauges kurvis juhitavuse ja sõitis otsa vastassuunas liikunud Jeepile, mida juhtis 36aastane mees.

«Õnnetuse järel toimetasid meedikud 85aastase mehe tervisekontrolliks Valga haiglasse. Politsei selgitas välja, et mõlema auto juhid olid kained ning kasutasid turvavarustust. Sõidutee oli sündmuskohal asfaltkattega, lume ning lörtsisegune, õnnetuse hetkel sadas tihedat lund ning teeolud olid rasked. Politsei kinnitusel olid mõlemal autol all korralikud naastrehvid,» rääkis Keisk.

Kella 15.30 ajal juhtus aga liiklusõnnetus Puka vallas Purtsi külas. «Rõngust Pikasilla suunal liikunud sõiduauto Renault sõitis vahetult enne silda teeoludele mitte vastava sõidukiiruse tõttu teelt välja kraavi ning paiskus külili. Liiklusõnnetuses keegi viga ei saanud ning juht meedikute abi ei vajanud. Sõiduauto roolis olnud 35aastane mees korraldas ise kraavi sõitnud masina äraveo,» täpsustas pressiesindaja.

Ta lisas, et tänane hommik möödus politseile liikluse seisukohalt rahulikult. «Liiklusõnnetusi, millest politseile teada oleks antud, juhtunud ei ole.»

Politsei paneb juhtidele südamele, et tulenevalt rasketest teeoludest ja kiiresti muutuvatest ilmast tuleb talvistes oludes sõitmisel olla tähelepanelik ja rahulik.

Hoida tuleb suuremat pikivahet, vältida järske manöövreid ning valida teeoludele vastav sõidukiirus – pigem sõita ettevaatlikult ja aeglasemalt. Rasked teeolud eeldavad teinekord lubatust mõnevõrra aeglasemat sõidukiirust, et vältida teelt väljasõite või veelgi traagilisemate tagajärgedega õnnetusi.

Ragne Keisk lisas, et möödunud ööpäeva jooksul teenindas politsei Valgamaal kokku kuut väljakutset ja varustas kuus jalakäijat turvalise kodutee nimel helkuriga. Kontrolliti 25 juhi kainust ja ühtegi alkoholi tarvitanud juhti selle käigus ei tuvastatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles