Täna algab Kaitseliidu suurõppus Orkaan ligi 700 osalejaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aastal peetud õppus Põhjatäht.
2014. aastal peetud õppus Põhjatäht. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Kaitseliidu Lääne maleva korraldusel algab reedel suurõppus Orkaan, millest võtab osa 700 vormikandjat.

Sisekaitseõppuse Orkaan kestab 4. detsembrini, õppus viiakse läbi Lihula ja Hanila valla territooriumil. Lisaks Lääne maleva kaitseliitlastele osalevad õppusel võitlejad Kaitseliidu Pärnumaa, Rapla ja Saaremaa malevatest, Läti vabatahtlikust riigikaitseorganisatsioonist Zemessardze ning koostööpartnerid tsiviilorganisatsioonidest, kokku ligi 700 vormikandjat.

"Sel aastal on õppuse fookuses sisekaitseliste ülesannete täitmise harjutamine," sõnas Kaitseliidu Lääne maleva pealik kolonelleitnant Rasmus Lippur. "Kaitseliit on organiseeritud jõud kõikjal Eestist, mis moodustab kogu riiki katva turvavaiba. Seetõttu peavad kaitseliitlased vajadusel oskama ka täita ülesandeid ning lahendada olukordi, mida reeglina seostatakse teiste jõustruktuuridega," lisas ta Kaitseliidu pressiesindaja vahendusel.

Õppusel harjutatakse koostööd jõustruktuuride vahel, avaliku korra tagamist, patrullimist ja määratud objektide kaitsmist. Ülesannete täitmisel kasutavad õppusel osalejad imitatsioonivahendeid.

Õppus viiakse läbi Lõuna-Läänemaal Lihula ja Hanila valla territooriumil, peamiselt Lihulas, Virtsus ja Vatlas, kuid tavapärasest rohkem kaitseliitlasi võib tegutsemas näha ka ümberkaudsetel aladel.

Kolonelleitnant Lippuri sõnul õppus kohalikele elanikele väga suuri ebamugavusi ei tohiks põhjustada. Õppuse intensiivsematel perioodidel ja mõningate õppeülesannete täitmise ajaks piiratakse küll üksikutel avalikel teedel sõidukite liikumiskiirust, kuid seda ajutiselt ning ainult teatud kohtades. "Kuna valget aega on vähe ning ringi on liikumas tavapärasest rohkem kaitseliitlasi ning nende tehnikat, palume inimestel sellega arvestada ning olla õppuse piirkonnas pisut ettevaatlikumad," ütles Lääne maleva pealik.

Samuti tasub tähelepanelik olla erinevate imitatsioonivahendite suhtes, mida vabatahtlikud riigikaitsjad võivad oma õpieesmärkide saavutamiseks kasutada.

"Imitatsioonivahendite kasutamine on reguleeritud vastavalt kaitseväes ja Kaitseliidus kehtivatele ohutuseeskirjadele tagamaks nii õppusel osalejate kui ka kõrvaliste isikute turvalisus," sõnas kolonelleitnant Lippur. Imitatsioonivahendite kasutamine on piiratud miinimumini öisel ajal häirimaks tavaelu võimalikult vähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles