Kaitsevägi eeldab õppusel kõrget osalusprotsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu õppused. Arhiivifoto.
Kaitseliidu õppused. Arhiivifoto. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Kaitseväe operatiivosakonna ülem kolonelleitnant Aron Kalmus avaldas veendumust, et õppusel Okas ei teki probleemi üksuste komplekteerimisega.

Kolonelleitnant Kalmus ütles neljapäeval ajakirjanikele, et osalusprotsenti reservõppustel on pidevalt tõusnud. Ta tõi esile, et enne suurõppust Siil oli osalusprotsent tavaliselt 60-70, siis Siilil oli see märgatavalt kõrgem. "Varasemad [osalus]protsendid on jäänud minevikku," ütles kolonelleitnant Kalmus ja avaldas veendumust, et õppusel Okas ei teki probleemi üksuste komplekteerimisega.

Kolonelleitnant Kalmus lisas, et sõjaaja üksused on komplekteeritud ülekattega. Ta tõi ta esile, et õppusele Okas on kutsutud reservväelased, kes on varem õppustel käinud ning seega pole nende jaoks reservõppekogunemisel osalemine esmakordne.

Operatiivosakonna ülema sõnul  on väeosa ülemal juhul, kui õppusele mitteilmumiseks on mõjuv põhjus, võimalik langetada kaalutletud otsus ja inimene õppusest vabastada.

Kolonelleitnant Kalmus toonitas, et õppuse Okas eesmärgiks ei ole osalejate arv, vaid protseduuride harjutamine. Seostades õppuse nime varasema suurõppusega Siil, sõnas kolonelleitnant Kalmus, et "okas on küll väiksem, aga see-eest teravam." Tema sõnul ei erine õppuse ülesehitus tavalisest reservõppekogunemisest. Tavapärasest erinev on ainult õppusest teavitamise kord ja aeg.

Operatiivosakonna ülema sõnul  ei ole õppuse korraldamise aeg seotud julgeolekukeskkonnaga.

Kaitsevägi korraldab 2.-5. detsembrini lisaõppekogunemise "Okas", millele kutsutakse Kaitseliidu Võru maleva 433. lahingkompanii ja staabi- ja sidepataljonis 2014. aastal ajateenistuse lõpetanud staabikompanii reservväelased ehk kokku üle 300 reservväelase.

Kõigil nimetatud üksuste reservväelastel kästakse ilmuda 2. detsembril kell 20.00 määratud kogunemiskohtadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles