Valitsus otsustas karmistada alkoholi- ja tubakapoliitikat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti elanike alkoholitarbimine kasvas aastaga 1,7 protsenti.
Eesti elanike alkoholitarbimine kasvas aastaga 1,7 protsenti. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Valitsus kiitis heaks alkoholi- ja tubakapoliitika karmistamise memorandumid ning tegi sotsiaalministeeriumile ülesandeks esitada eelnõud valitsusele esimesel võimalusel.

Eelnõudega raskendatakse alkoholi- ja tubakatoodete kättesaadavust, piiratakse müügiedendust ning kaitstakse alaealisi nende toodete kahjulike mõjude eest, teatas sotsiaalministeerium.

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski sõnas, et uue valitsusliidu jaoks on rahvatervise parandamine üks selgeid prioriteete. "Me teame, et alkoholi ja tubaka liigtarbimine on Eestis väga suur probleem. Mul on hea meel, et valitsus toetas sotsiaalministeeriumi esitatud ettepanekuid olukorra parandamiseks," ütles ta.

Sotsiaalministeeriumi ettepanekud näevad ette alkoholireklaami olulist piiramist, alaealistele alkoholi kättesaadavuse vähendamist, alkoholi müügikohtade arvu vähendamist ning alkoholi kauplustes vähem nähtavaks muutmise.

Uue tubakaseaduse eelnõu väljatöötamisel soovib sotsiaalministeerium vähendada tubakatoodete ja nende alternatiivtoodete atraktiivsust, piirata nende väljapanekut müügikohtades, reguleerida alaealiste kontrollostud ning laiendada suitsetamise piiranguid ka e-sigareti tarvitamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles