Päkapikumaadel algab möll ja melu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa kutseõõekeskuse päkapikumaa.
Valgamaa kutseõõekeskuse päkapikumaa. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäevast hakkavad päkapikud lastega hullama Kaurutootsi külas ja juba kolmpäevast ootavad nad lapsi külla Valgamaa kutseõppekeskuses. Tantsu, tralli ja meisterdamist jagub mitmeks nädalaks.

Kaks lõbusat päkapikku ootab lasteaia- ja algklassilapsi Otepää vallas Kaurutootsi külas Toidupaja päkapikumaal. «Koos kaunistame piparkooke ja valmistame kinkekarbi, et kaunistatud piparkook ilusa ja tervena koju viia. Õues mängime seiklusmängu, tantsime ja laulame koos,» rääkis kohviku Toidupada perenaine Krista Tiido.

Lisaks kostitavad päkapikud lapsi magusa ampsu ja sooja joogiga. Kogu programm kestab poolteist tundi ja maksab lapse kohta 8 eurot, saatjatele on see tasuta. «Et melust osa saada ja päkapikud teaksid külalisi oodata, tuleb aeg enne kinni panna. Grupi minimaalne suurus on kümme ja maksimaalne 20 last,» selgitas Tiido kodukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles