Gerli Padar kutsub üles tegema kinke Valgamaa lastele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerli padar
Gerli padar Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Maxima heategevuskampaania Inglipuu patroon Gerli Padar kutsub kõiki valgamaalasi üles tegema kingitusi vähekindlustatud peredes elavatele Valgamaa lastele. Valgamaal asuvad inglipuud Maxima kauplustes Otepääl, Tõrvas ja Valgas.

19. detsembrini saavad Maxima kaupluste külastajad 42 kaupluses üle Eesti täita kokku 1300 vähekindlustatud peredes elavate laste jõulusoovid. Kingisoovid on pärit 31 linna ja valla lastelt, kelle peredel puuduvad võimalused nende unistuste täitmiseks.

Valgas ootavad häid ingleid inglipuul 40 lapse soovid, Otepääl loodab hea ingli abiga jõuluks kinki saada 26 last ning Tõrvas on oma soovid puule ingleid ootama saatnud 38 last. Ühtekokku on kingisoove Valgamaal 104.

Maxima Eesti avalike suhete juhi Katja Ljubobratetsi sõnul aitasid Valgamaa kingisoovid kokku koguda kohalikud sotsiaaltöötajad, kes võtsid ühendust oma piirkonnas toimetulekuraskustes peredega ning küsisid peredelt, millist kingitust lastele kõige enam vaja oleks.

«Valgamaal on menukad »Maša ja Karu« sarja mänguasjad, soovitakse ka Bini Boost Batheri leopardi, meesoost Barbie-nukke ja Frozeni Elsa parukaid. Oodatud on ka nukuvankrid, kosmeetika, seljakotid, nutitelefonid, parfüümid ja lihtsalt ilusad asjad ilusatele tüdrukutele,» ütles Ljubobratets.

Kingitused jõuavad lasteni kohalike sotsiaaltöötajate vahendusel ja lapsed peaksid need kätte saama jõulude ja aastavahetuse eelsel perioodil.

Inglipuu kampaania idee pooldaja, vaesuse vastu võitlemise Euroopa võrgustiku Eesti juhi ja üleeuroopalise võrgustiku asepresidendi Kärt Mere sõnul elab praegu vaesuses iga viies laps Eestis.

«Eesti suurim väljakutse peaks olema vaesuse põlvkondliku edasikandumise lõpetamine, iga lapse väärtustamine ning lastele parima võimaliku arengukeskkonna kindlustamine. Peame õppima paremini märkama ning kiiresti reageerima iga lapse murele, vaid nii loome paremat homse,» selgitas Mere.

Oma panuse Inglipuu soovide täitmisesse andsid ka 29. novembril Tallinnas korraldatud avaüritusel kampaania ellukutsunud Maxima Eesti tegevjuht Vygintas Šapokas, kes ostis väikesele 1,8aastasele Prohorile plüüsist kiikkaru, ning patroon Gerli Padar, kes ostis aastasele Alinale häälitseva beebinuku.

«Jõulud on imede aeg. Meil kõigil on võimalik olla ise see heategija, kelle võimuses on täita nii mõnegi lapse unistus. Andmisrõõm on alati suurem! Iga heategu suurendab lapses usku headusesse, kasvatab enesekindlust ja tekitab lootust. Proovi koos meiega ingliks olemist ja ole ise seeläbi osake jõuluimedest,» ärgitas Inglipuu kampaania patroon Gerli Padar. (VM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles