Otepääl esinevad karakalpakid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esinevad karakalpaki eepilised laulikud Gulistan Temirhanova (laul, dutar) ja Salamat Aijapov (laul, kobõz) Usbekistanist.
Esinevad karakalpaki eepilised laulikud Gulistan Temirhanova (laul, dutar) ja Salamat Aijapov (laul, kobõz) Usbekistanist. Foto: Erakogu

Detsembri teisel laupäeval saab Otepää kultuurikeskuses kuulata eksootilisi karakalpaki muusikuid.

Kontsert «Kõrbel on hing, taeval nägu, tuulel hääl...» saab Otepää kultuurikeskuses teoks 10. detsembril. Esinevad karakalpaki eepilised laulikud Gulistan Temirhanova (laul, dutar) ja Salamat Aijapov (laul, kobõz) Usbekistanist. Stepirahvaste jutte pajatab Piret Päär.

Karakalpakid on turgi rahvas Usbekistanis –põhiliselt Karakalpakkias. Nende lähimaks sugulasrahvaks peetakse kasahhe.

Gulistan Temirhanova ja Salamat Aijapov on kaks noorema põlvkonna laulikut, kes on end juba tõestanud kogenud solistidena. Mõlemad on Nukusi kultuurikolledži vilistlased, kuid esindavad kaht erinevat, teineteist täiendavat ja paiguti kattuvat suunda Karakalpaki eepilises laulukultuuris. Piret Päär on teatrikooli taustaga elukutseline jutuvestja ja suulise pärimuse spetsialist.

Otepää kultuurijuht  Sirje Ginter ütles, et karakalpaki muusikute kontserdipakkumine tuli pikaajaliselt koostööpartnerilt pärimusmuusikult Hannes Pikkatilt. «Otepääl on väga hea ja tundlik kontserdipublik ja usun, et see muusika on neile huvitav kuulata,» lisas Sirje Ginter.

Piletite müük leiab aset enne kontserdi algust kohapeal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles