Juhtkiri: Hoop majutusasutustele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rally Estonia 2013 Otepää linnakatse
Rally Estonia 2013 Otepää linnakatse Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Rally Estonia korraldusmeeskond teatas novembri alguses, et järgmisel aastal rallit ei toimu, kuna eesmärgid viia Eesti meistrivõistluste etapp uuele tasemele, olla Baltimaade suurim autospordisündmus ja tuua Eestisse rahvusvahelise tippsarja etapp said täidetud.

Tegu on halva uudisega paljudele ettevõtjatele – eelkõige muidugi nendele, mis Otepää kandis asuvad. Tulemata jääb hulk kliente – nii rallil osalejaid kui pealtvaatajaid. Kääriku spordikeskuse tegevjuht Heiki Ehte ütles, et ralli ärajäämine mõjutab kogu piirkonna majandust majutus- või toitlustusasutusest toidupoe ja apteegini välja.

Majutusasutusi mõjutab iga uus suursündmus või senise sündmuse ärajäämine siiski kõige otsesemalt. Äsja Lõuna-Eesti turismielu koordineerima asunud Ene Reedi rääkis hiljuti Valgamaalasele, et tänavu kaheksa esimese kuuga oli turistide ööbimisi maakonna majutusasutustes ligi 6500 võrra vähem kui mullu samal perioodil. Langus on tema sõnul tingitud eelkõige vaid ühe sündmuse – Tartu maratoni – ärajäämisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles