Elektriautod peavad vastu oodatust paremini

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitsubishi i-MiEv elektriautod ilmusid kohalike omavalitsuste ja riigiasutuste käsutusse 2012. aasta alguses Eesti elektrimobiilsuse programmiga, mille eesmärk oli kiirendada keskkonnasõbralike sõidukite levikut.
Mitsubishi i-MiEv elektriautod ilmusid kohalike omavalitsuste ja riigiasutuste käsutusse 2012. aasta alguses Eesti elektrimobiilsuse programmiga, mille eesmärk oli kiirendada keskkonnasõbralike sõidukite levikut. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mullu oli juttu, kuidas omavalitsuste kasutuses olnud elektriautode akud ilmutavad väsimuse märke ning vajavad peagi kulukat vahetust. Nüüd näib, et vähemalt esialgu paanikaks põhjust ei ole.

Sinivalged Mitsubishi i-MiEv elektriautod ilmusid meie teedele 2012. aasta alguses, kui sotsiaalministeerium pakkus omavalitsuste sotsiaaltöötajatele ja riigiasutustele võimalust neid tasuta kasutada. Eelmise aasta aprillis kingiti autod soovi avaldanud asutustele päriseks.

Kuigi pea kõik autokasutajad kiitsid algselt sõidukite vaikset mootorit ja keskkonnasõbralikkust, märkasid maakohtades töötavad ametnikud, et autoakude mahutavus näitas paari kasutusaasta järel kohati tõsist langust. Kuna akude maksumus moodustab sõiduki hinnast ligi poole, kardeti autode peatset kalliks või kasutuks muutumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles