Puka loobus Elvaga ühinemisest napilt kuu enne ühinemistähtaja lõppu

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelnõu, mis laseb Puka vallal loobuda loobuda läbrääkimisest Elvaga ja teha ettepanek Rõngule, võeti otsusena vastu kuue poolthäälega, neli vallavolikogu liiget olid vastu ja üks erapooletu.
Eelnõu, mis laseb Puka vallal loobuda loobuda läbrääkimisest Elvaga ja teha ettepanek Rõngule, võeti otsusena vastu kuue poolthäälega, neli vallavolikogu liiget olid vastu ja üks erapooletu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Puka volikogu reedesel istungil olid arengud mõneti ootamatud. Senised ühinemisplaanid lasti allavoolu ja üllatusi jagus veelgi.

Ootamatult oli volikogu esimees Aleksander Sven Esse lisanud reedese koosoleku päevakorda eelnõu lõpetada menetlus Elva linna, Konguta, Palupera, Puhja, Rannu ja Rõngu vallaga ühise omavalitsuse moodustamiseks ning teha ettepanek jätkata ühinemisläbirääkimisi ainult Rõngu ja Palupera vallaga.

Põhjuseks oli muu hulgas toodud, et Puka vallal puudub varasem koostöö Konguta ja Puhja valla ning Elva linnaga. Lisaks näitas elanike arvamuse väljaselgitamine, et valla suurima aleviku elanikud ei poolda Elva suunas ühinemist ning loodavas suurvallas pole tagatud Puka valla kogukondlike huvide piisav esindatus ega areng.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles