Valgas kippuvad prügikastid süttima

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plastikust põlenud konteiner
Plastikust põlenud konteiner Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile, 6. detsembril kell 17.01 sai päästekeskus teate, et Valgas Kuperjanovi tänaval põleb plastmassist prügikast. Kohale sõitnud päästjad kustutasid prügikasti.

Tegu on juba teise prügikastipõlenguga samal tänaval kahe päeva jooksul. Esmaspäeva öösel kell 00.37 sai häirekeskus teate, et Valgas Kuperjanovi tänav 7 asuva viiekorruselise kortermaja juures põlevad plastmassist prügikonteinerid. Need prügimahutid hävisid tules. Toona häirekeskusele põlengust teatanud inimese kinnitusel tegi olukorra ohtlikumaks asjaolu, et põlevad prügikastid asusid hoonete ja sõidukite läheduses.

Tekib küsimus, kas kaks pealtnäha sarnast põlengut samal tänaval lühikese aja jooksul on juhus või mitte. «Ei oska paralleele tuua,» tunnistas Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik. Reeglina päästeamet väljaspool hooneid aset leidvate põlengute põhjuste uurimisega ka ei tegele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles