Nime muutmisest mitteteatamine võib rahast ilma jätta

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha. Foto on illustratiivne
Raha. Foto on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sotsiaalkindlustusamet sai selle aasta novembris pankadelt tagasi ligi 200 peretoetuste ja vanemahüvitise makset. Enamikul juhtudel ei lange kokku arvelduskonto omaniku nimi toetuse saaja nimega.

Sotsiaalkindlustusameti perehüvitiste juhi Jelena Kupri sõnul peaksid toetuste saajad, kelle nimi on muutunud, näiteks abiellumisega, pöörduma isikut tõendava dokumendiga ja nime muutmise dokumendiga panka oma andmeid parandama. «Vastasel juhul ei saa inimesed kätte sotsiaalkindlustusameti makstavaid toetusi õigeaegselt.»

Ameti infosüsteemis muudetakse toetuse saaja nimi automaatselt rahvastikuregistri andmete alusel. «Kui aga pangas jääb isikul nimi muutmata, laekuvad toetused sotsiaalkindlustusametile tagasi ja toetuste maksmine viibib,» rääkis Kupri.

Selle aasta novembris maksti panka peretoetusi veidi üle 158 000 ja vanemahüvitist umbes 19 000 saajale. Mõlemaid makstakse iga kuu 8. kuupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles