Uus komöödia kutsub edasi astuma

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Teatri uusimas komöödias teevad kaasa mitme põlvkonna näiteljad. Teiste seas on laval Jaune Kimmel (vasakult), Peeter Rästas, Helgi Annast ja Madis Mäeorg.
Rakvere Teatri uusimas komöödias teevad kaasa mitme põlvkonna näiteljad. Teiste seas on laval Jaune Kimmel (vasakult), Peeter Rästas, Helgi Annast ja Madis Mäeorg. Foto: Alan Proosa

Rakvere Teatri uusim lavastus, näidendivõistlusel eripreemiaga pärjatud kodumaine komöödia «Astuge edasi!» jõuab Valga kultuuri- ja huvialakeskusesse esmaspäeval.

Autor ja lavastaja Erki Aule on võtnud eeskuju parimatest prantsuse ja inglise komöödiatest, et luua Eesti oludesse sobivad ja kodused tegelased. Aule on öelnud, et otsis lavastamiseks komöödiat, mis oleks lihtne, puudutaks inimlikke teemasid ja oleks algupärane. Kuna ta seda ei leidnud, jäi lõpuks ainsaks võimaluseks tekst ise valmis kirjutada.

See, millest lugu alguse saab, on lihtne: vanaproua Asta kutsub endale remondimehe ja otsustab ise samaks ajaks Võrumaale sugulaste juurde sõita. Remondimees Jaanus otsustab kasutada juhust ning tellib prostituudi. Sellega aga seiklused alles algavad, sest nagu komöödias ikka, ei lähe kunagi kõik nii nagu plaanitud: pihta hakkab hoopis suuremat sorti segadus värvikate külaliste, uste paugutamise ja valel ajal vales kohas viibimisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles