Juhtkiri: Muutusteta ei saa

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Juba praegu võib öelda, et käesolev aasta on olnud sündmusterohke. Brexit Suurbritannias, Donald Trumpi saamine USA presidendiks, Itaalia valitsuse äsjane tagasiastumine referendumi järel, Prantsusmaa presidendi erakordne ebapopulaarsus – kui tuua vaid mõni näide.

Eestis pääses tõeline muutuste tulv paisu tagant lahti umbes kuu aega tagasi, kui kauaaegne Keskerakonna esimees Edgar Savisaar partei eesotsast taandus. Arvestades viimastel päevadel Postimehes avalikustatud infot temaga seotud kahtlaste tehingute kohta, oli selline otsus igati õige. Tegelikult oleks see võinud sündida juba varem: ilmselt oleks see ära hoidnud sügava lõhe tekkimise erakonnas.

Liidri muutus Keskerakonnas tõi kaasa ka valitsuse vahetuse. Seni aastaid poliitilises tõrjutuses olnud partei oli Jüri Ratase juhtimisel ühtäkki koalitsioonikõlbulik. Seevastu aastaid valitsuses olnud ja ilmselt mugavustsooni vajunud Reformierakond pidi võimu juurest taanduma. Mõne päeva eest teatas parteijuhi kohalt lahkumisest ka erakonna esimees Taavi Rõivas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles