Lüllemäel hakkab huugama uhiuus lumekahur

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karula-Lüllemäe tervise- ja spordikeskuse juhataja Valev Sisov (paremal) ja keskuse töös vabatahtlikuna kaasa lööv Henno Peegel viisid uhiuue TechnoAlpini lumekahuri kolmapäeval suusamäe jalamile, et see seal mõne tunni pärast esimest korda käivitada.
Karula-Lüllemäe tervise- ja spordikeskuse juhataja Valev Sisov (paremal) ja keskuse töös vabatahtlikuna kaasa lööv Henno Peegel viisid uhiuue TechnoAlpini lumekahuri kolmapäeval suusamäe jalamile, et see seal mõne tunni pärast esimest korda käivitada. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Karula-Lüllemäe tervise- ja spordikeskusesse jõudis eile uhiuus lumekahur, mis suudab kogu sealse suusamäe kunstlumega katta.

18kilovatise võimsusega kahur toodab umbes 50 kuupmeetrit lund tunnis. Hommikust õhtuni töötades suudab see Lüllemäe põhikooli vastas asuva mäenõlva 30 sentimeetri paksuse lumekihiga katta kahe nädalaga.

Seadeldis jõudis Lüllemäele Soomest ja see koosneb ratastel kahurist ning etteande- ja kõrgsurvepumbast. Kõik see kokku läks maksma 29 200 eurot. Puhuri ostmiseks sai mittetulundusühinguna tegutsev keskus toetust Euroopa Liidu ühenduse algatusprogrammist Leader, mis kattis maksumuse 70 protsendi ulatuses, ülejäänu tuli ise leida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles