Tõrvast pärit näitlejad mängivad maagilises lavatükis

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
„Võlur Ozi“ tegelased Dorothy (Adeele Sepp), Lõvi (Aarne Soro) ja Plekkmees (Karl Robert Saaremäe).
„Võlur Ozi“ tegelased Dorothy (Adeele Sepp), Lõvi (Aarne Soro) ja Plekkmees (Karl Robert Saaremäe). Foto: Heigo Teder

Ugala teatris esietendub täna muusikaline lastelavastus «Võlur Oz», kus peategelast Dorothyt kehastab Valgamaal Tõrvas loomingulist tegevust Adeele Sepp. Lisaks on laval teinegi Tõrvast pärit näitleja – Aarne Soro.

Fantaasiaküllane, lavatrikkidega ja muusikaliste tantsunumbritega lavastus sobib vaatamiseks nii väikestele lastele kui nende vanematele ja vanavanematele.

Seikluslik ja lõbus lavastus räägib loo Dorothyst, kes satub keeristormi tõttu võlumaale, kus võitlevad head ja kurjad nõiad ning elutsevad imepärased olendid. Et tagasi koju pääseda, peab Dorothy võtma ette retke selle maa valitseja, suure ja kõikvõimsa võlur Ozi juurde. Teel olles kohtub ta Hernehirmutise, Plekkmehe ja argliku Lõviga.

Kõik need isevärki tegelased ning head ja kurjad nõiad paneb muusikalises lavastuses «Võlur Oz» elama lavastaja Ringo Ramul (TÜ VKA). Kunstnikuna on kaastegev Marion Undusk.

Peale Sepa ja Soro seiklevad Ozi maailmas Klaudia Tiitsmaa, Karl Robert Saaremäe (TÜ VKA), Vallo Kirs, Kata-Riina Luide ja Vilma Luik.

Ugala trupiga sellest hooajast liitunud Ringo Ramuli jaoks on tegu lavastajadebüüdiga. Tuleval kevadel Viljandi Kultuuriakadeemia 11. lennu näitleja-lavastajana lõpetav Ramul lähtus materjalivalikus soovist pakkuda lastele sedasama lummavat tunnet, mis teda väiksena teatrit külastades valdas.

«Lugedes aastake tagasi »Võlur Ozi«, sain ma aru, et see on täpselt nii maagiline, suure südamega, seikluslik ja värvikas lugu, et võiks olla aluseks lavastusele, mis tekitab lastes neid samu tundmusi, mida mina lapsena teatris aeg-ajalt kogesin. Lisaks sellele soovin lastele meelde tuletada, kui oluline on endasse uskuda ja sõpru hoida,» selgitas Ramul.

L. Frank Baumi igihaljale muinasjutule «Võlur Oz» on originaalmuusika kirjutanud Peeter Konovalov, laulusõnad Ringo Ramul ja Priit Põldma (EMTA lavakunstikool). Muusika salvestusel olid toeks taustajõud Viljandi Kultuuriakadeemiast. Liikumise on seadnud Oleg Titov.

Lavastust «Võlur Oz» mängitakse Viljandis Ugala black box`is, mis on avatud veel viimased kolm kuud. Uuel aastal jõuab «Võlur Oz» lisaks Viljandile ka Tallinna, Tartusse, Haapsallu, Jõhvi ja Kuressaarde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles