Tõrva pargist leiti läbivettinud tuhkrupoeg (1)

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmast ja märjast ilmast kurnatud tuhkrupoeg sai enne varjupaika viimist abivalmis leidjalt süüa ja juua.
Külmast ja märjast ilmast kurnatud tuhkrupoeg sai enne varjupaika viimist abivalmis leidjalt süüa ja juua. Foto: Liivi Tafenau

Täna hommikul Tõrva Nooruse pargis jalutanud naisterahvas leidis maast ennast uimaseks külmetanud tuhkrupoja, kes praegu ootab omanikku Valga varjupaigas.

«Ma alguses vaatasin, et orav, aga siis ikka tundsin ära, et see ju kodutuhkur,» naeris Tõrvas elav Liivi Tafeanu, kes on taolise lemmikloomaga varemgi kokku puutunud. Läbimärja kasukaga loom olevat abistaja meeleldi enda juurde lasknud ning pikemalt mõtlemata naise riidekotti sooja ja kuiva pugenud.

Esialgu oli Tafenau mõelnud eksinud looma kohalikku politseijaoskonda viia, kuid leidmata sealt kedagi eest, pöördus ta linnavalitsuse jutule. «Nad kutsusid kohe Valga varjupaigast inimesed kohale, aga kuna neil läks aega, siis viisin looma vahepeal koju. Andsin talle süüa ja juua ja kohe kui ta ära kuivas, muutus väga aktiivseks ja sõbralikuks,» kirjeldas naine, kes jagas teadet leitud loomast ka oma Facebooki lehel.

«Väga terve ja ilus loom. Loodetavasti leitakse ikka ta omanik üles või saab keegi talle ise kodu pakkuda,» rääkis Tafenau, kes kavatses looma käekäigul ka ise lähipäevil silma peal hoida. 

Valga loomade varjupaiga töötaja Jana Juhkami kinnitusel ei ole leitud tuhkur kiibistatud ning ilmutab hetkel kergeid haigusemärke. «Ta meil siin väriseb natukene. Äkki on see lihtsalt stress, aga homme viime ta vajadusel arsti juurde.» Naise sõnul on omanikul kaks nädalat aega oma koduloomale järele tulla. Pärast seda saavad tuhkrule uut kodu pakkuda juba kõik heatahtlikud soovijad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles