Pensioni kojutellimine muutub kallimaks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensioni kojutoomine läheb saajale kallimaks.
Pensioni kojutoomine läheb saajale kallimaks. Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Sotsiaalkindlustusameti ja töötukassa ühishanke riiklike pensionide, toetuste ja hüvitiste kojukande teenuse osutamiseks võitis Omniva. Uuest aastast muutub kojukande hind ja väljamakse kuupäev.

Riiklike pensionide ja sotsiaaltoetuste ühe kojukande hind 1. jaanuarist 2017 on 6,60 eurot. Muutub ka pensionide, toetuste ja hüvitiste kojutoomise kuupäev – uus väljamakse periood on 5.–12. kuupäevani. Inimestele, kellel väljamaksu kuupäev muutub, teatab uue kuupäeva Omniva.

Sotsiaalkindlustusameti finantsjuhi Margus Pärna sõnul puudutab muudatus neid pensioni, toetuse või hüvitise saajaid, kes tellivad raha kojutoomise oma kulul. «Neid inimesi on küll aasta-aastalt jäänud vähemaks, sest enamus meie klientidest saavad rahad pangakontole. Neid, kes raha koju tellivad on ligikaudu 6000,» ütles Pärn.

Viimasel kahel aastal oli teenuse hind 5,25 eurot ja väljamakseperiood 5.–15. kuupäevani. Pärna sõnul ei ole ükski hinnatõus, ükskõik kui suur või väike see on, kliendile kunagi meeldiv uudis. «Üks soovitus on lasta hüvitised kanda pangakontodele, sellisel juhul ei pea saaja midagi maksma.»

Liikumistakistusega inimestele või neile, kes elavad hajaasustusalal ja kellele pangateenus on raskesti kättesaadav, viiakse pensionid, toetused ja hüvitised koju tasuta ka uuel aastal. Taotluse vorm on kättesaadav sotsiaalkindlustusameti koduleheküljel.

Uus kojukandeteenuse leping jõustub 1. jaanuaril 2017 ja kehtib kaks aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles