Intervjuu: Vähiravifond kingib elule pikendust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toivo Tänavsuu võttis vähiravifondi juhtimise üle 2014. aasta lõpus. Nüüd soovib ta keskenduda ajakirjanikutööle ning jääda fondi mittepalgaliseks juhatuse liikmeks.
Toivo Tänavsuu võttis vähiravifondi juhtimise üle 2014. aasta lõpus. Nüüd soovib ta keskenduda ajakirjanikutööle ning jääda fondi mittepalgaliseks juhatuse liikmeks. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Vähiravifond toetab haigeid, kelle ravi haigekassa kinni ei maksa. Fondi tegevjuhi Toivo Tänavsuu sõnul on kogutud annetustest ligi kolme aasta jooksul saanud abi üle saja inimese.

Kuidas vähiravifond «Kingitud elu» sündis?

«Minu ema Hille Tänavsuu võitles aastaid vähiga. 2013. aasta kevadeks muutus tema tervis väga viletsaks. Samas olid lõppenud võimalused tema raviks haigekassa toel. Uus kopsuvähiravim, mida Eesti polnud keegi manustanud, maksis üle 5000 euro kuus. Ravim oli emale viimane õlekõrs. Ta oli valiku eest: maksa või sure.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles