U-Tuuril jõulukuu esinemistest kirju

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U-Tuur oma viie aasta juubelil.
U-Tuur oma viie aasta juubelil. Foto: Erakogu

Ei ole just tavapärane, et väikeses külas tegutseb oma laulukoor, kes koostöös naaberküla meesansambliga lavale toonud suisa muusikali. Kuigi lauluhuvilised vilistlased tulid Sille Lõõndre käe all 2008. aastal kokku ainult Puka kooli aastapäeva tähistama, on koor Evald Raidma dirigeerimise all aktiivne tänaseni.

2009. aasta suvel asus ansamblist Fix tuntuks saanud mees elama Aakresse. Kohalikus poes juhtus Raidma kokku oma endise õpilasega, kes rääkis, et Aakre rahvamajas tegutseb koor, kellel pole juhti. Raidma oli asjast huvitatud ja nii saigi koor endale dirigendi. Koos kooriga joondusid sujuvalt mehe taktikepi alla Puka rahvamaja nais- ja meesansamblid, kes kõik omavahel koostööd teevad.

«Enamik U-Tuuri liikmeid on kohalikud, mõni käib naaberküladest,» rääkis Raidma. Kuna tänapäeva inimesed on tööga väga hõivatud, osutus kõige sobivamaks lauluproovi päevaks pühapäev, mille kooriliikmed laulmisele ohverdavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles