Moosivabrikus on kasutusel 104 retsepti

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tavapärane Bacula vabrikus valminud nädalane moosikogus,» hindab varusid ettevõtte juht Vahur Vuks.
«Tavapärane Bacula vabrikus valminud nädalane moosikogus,» hindab varusid ettevõtte juht Vahur Vuks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Juba üle 20 aasta tegutseb külas Eesti suurim moositööstus. Kodumaisel kapitalil põhinev Bacula, mis tähendab ladina keeles marjakest, sai alguse 1989. aastal, kui hakati looma kooperatiive.

Kuna kohalik mees Vahur Vuks oli Tallinna Polütehnilises Instituudis õppinud toiduainetööstuse seadmeid ning aparatuuri ja töötas parasjagu Rõngu mahlatsehhi juhatajana, tekkis tal mõte ja huvi, mida saaks teha kasutute marjakestadega.

«Alustasime naturaalsete toiduvärvide tootmisest ning vaheldumisi mahlaga hakkasime samas tsehhis marjade pressijäägist värvi ekstraheerima,» meenutas kohaliku ettevõtte algust firma asutaja ja juht Vahur Vuks. «Esimesed suuremad kliendid olid Kalev, kelle kommides on senini meie moos, Liviko ja Külmhoone nr 1 ehk tänane Premia.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles