Nutikas lahendus tõi noortele logistikutele võidu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukad nutikad logistikud Paulina Sugrova, Karen Kljopov ja Tanel Aavistu ning Samsung Electronics Baltics president Philip Choi
Võidukad nutikad logistikud Paulina Sugrova, Karen Kljopov ja Tanel Aavistu ning Samsung Electronics Baltics president Philip Choi Foto: Samsung Digipass

Koolitusprogrammi Samsung Digi Pass finaalüritusel 8. detsembril andsid Tallinna Ülikool, Euroopa Komisjoni esindus Eestis, Eesti Noorteühenduste Liit ja Samsung Electronics Baltics kutseõppuritele üle esimesed digipassid. Valgamaa kutsehariduskeskuse nutikad noored Paulina Sugrova, Karen Kljopov ja Tanel Aavistu saavutasid programmis võimsa esikoha.

Noored läbisid viiekuulise koolitusprogrammi, mille eesmärk oli arendada kutseõppurite digitaalseid oskusi, mida on tänapäeval vaja igal töökohal. Esikoha tõid noortele kogu programmi kestel tehtud kodutööd ja ülesanded ning oma digilahenduse prototüübi võimas esitlus finaalüritusel.

Silmapaistva etteaste teinud Valgamaa noored rääkisid, et õppisid programmist kõige enam meeskonnatööd ning ühiselt eesmärkide saavutamisse panustamist. Noorte logistikute digilahendus tegeleb igapäevase laotöö mugavamaks ja tõhusamaks muutmisega ning on välja töötatud vastavalt Eesti vajadustele. Lahendus aitab korraldada laotööd nutikalt ja noored on tundnud taolise lahenduse järgi ise praktilist vajadust.

Samsung Electronics Balticsi president Philip Choi sõnas, et esimest korda töötas Samsung Eesti õpilastega vahetult.

«On olnud tegus aasta, mille sisse mahtus palju planeerimistööd ja Eesti noorte vajaduste väljaselgitamist, nendega töötamist ja noorte koolitamist. Kõike selleks, et neist saaksid esimesed digipasside omanikud, mis aitavad tulevikus tõestada digitaalsete oskuste olemasolu,» lisas ta ja sõnas, et tegemist on olnud tänuväärse teekonnaga.

«Nii meid kui programmi partnereid rõõmustab, et Euroopa Komisjon valis Samsung Digi Passi nelja parima töötajate digioskusi arendava projekti hulka Euroopas.»

Koolitusprogrammis osalesid ka kutseõppurid Tallinnast, Tartust, Pärnust, Ida-Virumaalt ja Raplamaalt, kes arendasid oma ala ekspertide käe all digilahendusi. Programmis käsitleti mitmesuguseid digivaldkonna teemasid, näiteks digivahendite kasutamist töökohal, digitaalse portfoolio koostamist, prototüüpimist, ettevõtlikkuse ja liftikõne oskuste arendamist.

Samuti õpetatati noori looma virtuaalreaalset sisu ja kasutama seda õppetöös või töökohal. Programmis osalejad kogusid iga uue oskuse omandamise eest õpimärke ja koostasid oma isiklikud digiportfooliod, millele viitab äsjaomandatud digipass. Nii on digipassid tulevastele tööandjatele justkui tõestuseks programmi kestel saadud teadmiste ja oskuste kohta ning aitavad leida teed unistuste töökohani.

Programmi viidi tänavu läbi esimest korda, huvilistel on võimalus kandideerida ka järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles