Paljud tulekahjud saavad alguse elektriseadmetest

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igas majas peaks olema töökorras tulekustuti.
Igas majas peaks olema töökorras tulekustuti. Foto: MARINA PUSHKAR/PM/EMF

Pimedad ja külmad õhtud ning alanud advendiaeg toovad igal aastal endaga kahjuks ka lahtisest tulest ja elektrisüsteemidest alguse saanud tulekahjud. Tänavune aasta on võrreldes paari varasemaga juba jõulukuu alguses paistnud halvas mõttes silma raskete tuleõnnetustega. Kuivõrd lõviosa tulekahjudest saavad alguse elektriseadmetest, saab ohutuse tagamiseks ise palju ära teha.

“Inimeste harimine ja tuleohutusest rääkimine on andnud tulemuse, et võrreldes nelja-viie aasta taguse ajaga on oluliselt vähenenud iseehitatud küttekehade tõttu tekkinud tulekahjud, hästi on mõjunud ka litsentseeritud korstnapühkija kontrolli kohustuslikuks muutmine. Rõõmustada pole aga paraku põhjust, sest jätkuvalt on tulega seotud kindlustusjuhtumite arv liialt suur,” kirjeldas ERGO kahjukäsitluse osakonna varakahjude grupi juht Erko Makienko .

Hukatuslikud elektrisüsteemid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles