Metsaseaduse kavandatav muudatus kütab kirgi

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eesti metsad on hävimisohus, et mitte öelda hävitamisohus,» leiab karmi hinnangu viimaste aastate metsapoliitikale detsembri alguses valitsusasutustele esitatud ühispöördumisest, millele kirjutas alla sada ja üks tuntud kultuuritegelast ja teadlast. Metsamajandate väitel on aga sellised väited tugevalt liialdatud.
«Eesti metsad on hävimisohus, et mitte öelda hävitamisohus,» leiab karmi hinnangu viimaste aastate metsapoliitikale detsembri alguses valitsusasutustele esitatud ühispöördumisest, millele kirjutas alla sada ja üks tuntud kultuuritegelast ja teadlast. Metsamajandate väitel on aga sellised väited tugevalt liialdatud. Foto: Raigo Pajula / Postimees / Scanpix

Hiljuti tuli 101 kultuuritegelast avalikkuse ette pöördumisega, milles nõutakse peagi Riigikokku jõudva metsaseaduse muudatuse tagasilükkamist. Metsamajandate arvates on hirmud liialdatud.

Pöördumine, millele on alla kirjutanud tuntud kirjanikud, kunstnikud, teadlased, muusikud ning filmi- ja teatriinimesed, esitati Riigikogule, presidendile, keskkonna- ja justiitsministeeriumi ministritele 1. detsembril.

Selles leitakse, et keskkonnaministeeriumi sellel aastal algatatud metsaseaduse muudatus süvendab üha intensiivsemaks muutunud metsamajandusega kaasnevaid ohtusid. «Eesti territooriumist saab lage raiesmaa ja tulevikus pole enam põhjust kõnelda Alutaguse laantest, Välgi metsadest ega üldse rohelisest Eestimaast,» seisab kirjas kurjakuulutava hoiatusena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles