Selgusid Valgamaalase joonistusvõistluse võitjad

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgamaalase korraldatud joonistusvõistlusele «Mina märkan!» saabus sel aastal Valgamaa lasteaedadest 166 tööd. Võistlusel oli 13 teemat ja joonistusi jätkus neist igaühesse.

Esmaspäeva õhtupoolikul olid Swedbanki Valga kontorisse tunnustusüritusele kutsutud lapsed, kelle tööd olid koostööpartnerite poolt parimateks valitud, lapsevanemad, õpetajad ja koostööpartnerid. Valgamaalase peatoimetaja Sirli Homuha tänas ja tunnustas tublimaid joonistajaid.

Valgamaalase toimetus valis välja enim meeldinud töö, milleks osutus Chris Robin Saaveli joonistus teemal «Valgamaalse jõulukaart»ˮ. Chris Robin on kolme aastane ja käib Walko lasteaias Krõlli rühmas.

Alljärgnevalt joonistusvõistluse võitjad teemade kaupa:

«Üks vahva kaubaladu»

Pildi autor Anet Rebbas, 6a, lasteaed Kaseke, Kannikese rühm

»Talvine mets»

Pildi autor Marek Birzgals, 6a, lasteaed Kaseke, Kannikese rühm

«Munadepühadˮ

Pildi autor Ragnar Saar, 3a, lasteaed Walko, Krõlli rühm

»Lõbus lehm tantsib karjamaalˮ

Pildi autor Annemai Männiste, 6a, lasteaed Walko, Vääniku rühm

«Minu mänguväljakˮ

Pildi autor Polina Kritševski, 5a, lasteaed Buratino, Karu Pätu rühm

»Meie pere grillipiduˮ

Pildi autor Emma Lapp, 6a, Ala lastead

«Minu sõber vesiˮ

Pildi autor Jürgen Mõistus, 5a,  lasteaed Walko

»Digitunnid Valgamaa kutseõppekeskuses»ˮ

Pildi autor Renat Tšhailo, 6a, lasteaed Pääsuke, Lepatriinu rühm

«Minu kodukandi metsˮ

Pildi autor Sten-Andreas Jegorov, 6a, Ala lasteaed

»Suurlinn Valgaˮ

Pildi autor Dorian Gusek, 5a, lasteaed Walko

«Kaitseliidu kotkasˮ

Pildi autor Mario Kutsar, 7a, lasteaed Buratino, Krõlli rühm

»Jõuluvana Konsumis kinke valimasˮ

Pildi autor Lii Hass, 5a, Ala lasteaed

«Minu esimene pangakaartˮ

Pildi autor Stella Začek, 5a, lasteaed Walko

Valgamaalaselt said tänukirja lapsed ja  koostööpartnerid. Laste kinkekotis olid tänutäheks osavõtu eest šokolaad, värvipliiatsid ja joonistusplokk. Kõik lapsed, lasteaedade esindajad ja koostööpartnerid said ka Valgamaalase 2017. aasta kalendri. Lisaks andis iga koostööpartner, kelle välja pakutud teemal lapsed joonistasid, üle võitjatele omapoolse kinkekoti.

Kokkusaamine jätkus ühises vestlusringis kringlit ja puuvilju maitstes. Kõik koostööpartnerid, kellega sel õhtupoolikul vestlesin, olid arvamusel, et see on tore ja lahe ettevõtmine ning seda peaks kindlasti jätkama. "Hea on vaadata, kui suurt rõõmu lapsed selle tähelepanu ja tunnustuse üle tunnevad. Nendele on see kindlasti tore ja meeldejääv  kogemus. Ainuüksi laste pärast tasub seda üritust jätkata," arvas AS Laatre Piim esindaja Edda Vahtramäe.

Valgamaalane tänab kõiki osalenud lapsi, lasteaedu, õpetajaid, juhendajaid, kaasalööjaid ja -mõtlejaid, kes nii nõu kui jõuga abiks olid. Kõik võidutööd ilmuvad Valgamaalase 2017. aasta kalendris.

Võitnud töid saab vaadata 12. detsembrist kuni aasta lõpuni avatud näitusel Swedbanki Valga kontoris aadressil Kesk tänav 10.

Joonistusvõistlust aitasid korraldada Valga Vesi AS, Linnu Talu OÜ, Laatre Piim AS, Valga Puu OÜ, Atria OÜ, Valga linnavalitsus, Valgamaa kutseõppekeskus, Kaitseliit, Walcar OÜ, Metsatervenduse OÜ, Tõrva Tarbijate Ühistu, Eha Metalli- ja Puidutooted ja Swedbank AS.

Joonistustega kalendrid müügile ei jõua, selle saavad vaid Valgamaalase tellijad, kel on kehtiv maakonnalehe tellimus, 20. detsembri lehega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles