Juhtkiri: Kuhu jäid praktikakohad?

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Korraliku praktikata on paljudel erialadel tööleasumine mõeldamatu. Ometi tuleb aeg-ajalt ette, et mingist piirkonnast on praktikakohta leida raske – isegi võimatu. Nii juhtus hiljuti ka Valgamaal. Nimelt võtsid Valgamaa kutseõppekeskusega ühendust prantslased, kes õpivad keevitajaks. Nad uurisid, kas kool oleks nõus neid võõrustama ja pakkuma võimalust Eestis töökogemusi omandada.

Ilmselt ei osanud aga prantslastele jah-sõna öelnud kooli esindajad arvata, et tekib probleem praktikakoha leidmisega. Ometi nii juhtus: kuigi Valgas tegutseb mitu metalliettevõtet, polnud ükski nendest, kelle poole sellise palvega pöörduti, nõus neid praktikale võtma.

Valgamaa kutseõppekeskuse õppedirektori Hiie Taniloo sõnul jäi asi suuresti keelebarjääri taha. Oodata seda, et siinsed ettevõtted prantslastega nende emakeeles suhelnuks, olnuks muidugi liiga optimistlik. Kuid grupis oli ka noori, kel inglise keel üpris hästi suus – samuti oli võimalik suhelda tõlgi vahendusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles