Prantslased tegid Eestiga tutvust kutseõppe kaudu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm nädalat viibisid Eestimaal prantslastest kutseõppurid, keda võõrustas Valgamaa kutseõppekeskuse rahvas. 22–23aastastest keevitajatest koosnev seltskond sai käe valgeks kutseõppekeskuse köögis, kus koos kohalike õppuritega valmistati rummipalle. Tegevus noormeestele meeldis.
Kolm nädalat viibisid Eestimaal prantslastest kutseõppurid, keda võõrustas Valgamaa kutseõppekeskuse rahvas. 22–23aastastest keevitajatest koosnev seltskond sai käe valgeks kutseõppekeskuse köögis, kus koos kohalike õppuritega valmistati rummipalle. Tegevus noormeestele meeldis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa kutseõppekeskuses olid uute teadmiste ja kogemuste jahil prantslastest kutseõppurid. Eestis veedetud nädalad tõid neile keelebarjäärist hoolimata üksjagu üllatusi ja elamusi.

Kui eelmisel kolmapäeval Valgamaa kutseõppekeskuses käisin, leidsin prantslastest keevitajad askeldamas kooli köögis, kus nad koos kutseõppekeskuse õpilasfirma noortega rummipalle valmistasid. Üheksa prantsuse noormeest koos juhendajaga viibivad Eestis esimest korda.

«Siin on väga külm. Linnad on teil nii väikesed, meil on sellised külad,» rääkis oma esmamuljetest Eestimaal Martin Chemiere, kes ise pärit Prantsuse väikelinnast, kus elab 50 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles