Veefirmad valisid elektrienergia pakkuja

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hankes osales ka AS Valga Vesi.
Hankes osales ka AS Valga Vesi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Vee-ettevõtete Liidu (EVEL) korraldatud elektrienergia ühishanke konkursil tegi parima pakkumise fikseeritud hinnaga paketile Alexela Energia AS, kes pakkus veefirmadele 2017. aastaks elektrienergia hinnaks 31,49 €/Mwh. Eesti Energia AS pakkus elektrienergiat hinnaga 32,66 €/Mwh.

«Konkursi tulemus oli üle ootuste hea. Nii madalat elektrienergia fikseeritud hinda pole vee-ettevõtetele varem pakutud,» kinnitas EVELi tegevdirektor Vahur Tarkmees. «Kuna elektri hind moodustab joogivee ja kanalisatsiooni hinnast suure osa, sõltub hanke tulemustest enam kui 300 000 Eesti elaniku tulevaste igakuiste veearvete suurus.»

Elektrienergia ühishanget korraldati Eesti Vee-ettevõtete Liidu eestvedamisel ja koostöös vastutava hankija ASiga Matsalu Veevärk teist korda. Valgmaalt osalesid hankes AS Valga Vesi ja OÜ Tõrva Veejõud.

36 vee-ettevõtte tarbeks sõlmitud raamlepingus lepiti kokku nelja-aastaseks perioodiks maksimumhinnad, millest kallimalt ei tohi vee-ettevõtetele elektrit müüa. Reaalne tarbimishind selgub minikonkursside tulemusena, milles küsitakse vee-ettevõte valitud perioodiks ja paketile konkreetne hind. Esimese minikonkursi parima pakkumise fikseeritud hinnale tegigi Alexela Energia AS.

EVELi juhatuse esimees ja Matsalu Veevärk ASi juhatuse liige Hans Liibek kinnitas, et ühishanke korraldamine on vee-ettevõtetele soodsam ja kuluefektiivsem. «Selle tulemusel on võimalik kokku hoida vee-ettevõtte, elektrimüüja ja kliendi kulusid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles