Mees kirjutab raamatut kodulinna spordisajandist

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Mere
Ülo Mere Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Spordiveteran, Valga aukodanik Ülo Mere on endale võtnud suure ülesande – koondada kaante vahele kodulinna viimase saja aasta spordiajalugu.

Eri spordialasid harrastanud Merele, kellele kõige südamelähedasem olnud käsipall, pole see sugugi esimene kord raamat kokku seada. Varem on ta avaldanud ülevaate pallimängude ajaloost Valgas. Sealt sündiski mõte horisonti veelgi laiendada ja võtta vaatluse alla kõik, mis kodulinna spordiajaloos viimase saja aasta jooksul olulist juhtunud.

«Olen nüüdseks sellega tegelenud juba kolm aastat. Iga päev paar tundi püüan nokitseda selle kallal. Vaatasin läbi kõik kohalikud lehed 1945. aastast tänase päevani. Samuti olen käinud arhiivides ja Tartus spordimuuseumis. Põhjalikult olen läbi töötanud sporditeatmiku, mis käsitleb spordielu 1918. aastast alates. Ka olen kohtunud paljude spordiveteranidega, kellest vanimad olnud pea saja-aastased,» rääkis Mere.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles