Kahe küla saatus selgub esmaspäeval

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karula vallavolikogu esimees Mart Vanags kinnitab, et volikogu pole põhimõtteliselt vastu sellele, kui inimesed tahavad liitusda selle järgi, kuhupoole nende elu põhiliselt käib.
Karula vallavolikogu esimees Mart Vanags kinnitab, et volikogu pole põhimõtteliselt vastu sellele, kui inimesed tahavad liitusda selle järgi, kuhupoole nende elu põhiliselt käib. Foto: Erakogu

Urvastega ühinemisläbirääkimisi pidav Antsla vald tegi Valgamaa Karula vallale ettepaneku piire muuta, viidates kahe küla elanike soovile. Küsitlus üksmeelset soovi ei kinnitanud.

Küsitluses said osaleda kõik vähemalt 16aastased inimesed, kes rahvastikuregistris andmetel Karula valla Lusti ja Rebasemõisa külas elavad. Arvamust sai avaldada pühapäeval ja esmaspäeval Karula vallamajas avatud küsitluspunktis.

Rebasemõisa külast käis arvamust avaldamas 42 hääleõiguslikust elanikust 31, neist 12 pooldas Antslaga liitumist, 19 oli vastu. Lusti küla 14 hääleõiguslikust elanikust andis oma arvamuse teada kaheksa: liitumist Antslaga pooldas neist viis ning vastu oli kolm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles